Take the 2-minute tour ×
Android Enthusiasts Stack Exchange is a question and answer site for enthusiasts and power users of the Android operating system. It's 100% free, no registration required.

Recently I found a surprise on my Android notifications bar, telling me that the SD card is removed.

I unplugged it and plugged it again but it didn't work. I rebooted the device; still not working.

I tested it on my laptop, and in another device. The SD card is detected and it's working just fine.

I tried my friend's SD card but it also couldn't be detected!

By the way I bought this Spica last year and I never had an issue with the SD card before.

Finally and desperately I formatted it to Ext2 format on my laptop, and it still doesn't work on the Spica.

Any one have this issue before? How to deal with or how to fix it?

share|improve this question
2  
You should format it FAT, not EXT2. –  Matthew Read Jun 8 '11 at 14:46
    
I formatted it every format possible still undetected,I think I'll just slap it against the wall :) –  Ghassen Telmoudi Jun 21 '11 at 16:58
add comment

1 Answer

Do like this:

  • Perform a factory reset from
  • Wipe the Dalvik cache as well
  • Reboot the device

If this doesn't work then format the SD in the computer with FAT 32 and create partition Ext 2 in the Recovery.

This should work...

share|improve this answer
    
Unfortunately it didn't work @blazingfinger –  Ghassen Telmoudi Jan 27 '12 at 10:21
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.