Take the 2-minute tour ×
Android Enthusiasts Stack Exchange is a question and answer site for enthusiasts and power users of the Android operating system. It's 100% free, no registration required.

I searched in the internet a lot, but there's no clear answer. I have Galaxy Ace s5830 with system Android. I tried connect to home wifi network (this network is secured by WPA2), but my smartphone can't connect. I putted wpa2 password correctly for sure.

When I push "Connect" button, for a while it's "Scanning...", and then says "Disconnect". If I disable security of my home wifi network, I can connect and it's working well.

I don't know where the problem is: on the android system or hardware of my smartphone, or maybe on the router.

I heard that there are problems with Android and WiFi connection by WPA2, but is there no solution or I can't find its.

Thanks.

share|improve this question
add comment

migrated from stackoverflow.com Dec 29 '11 at 13:30

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

2 Answers

Try this, for it happened to me and a Nexus 7. My wireless router had the option of having the network run in WPA/WPA2 Personal or just WPA2. In WPA/WPA2 the Nexus 7 was stuck in a loop connecting and disconnecting from the network. Switching this to WPA2 only solved the problem for my Nexus 7. It may help in your case too.

share|improve this answer
    
I don't even bother trying to use WPA/WPA2 anymore. I use WPA2 alone. I haven't seen @kspacja's type of connection fail for a year now. This solution worked for me. –  zero2cx Oct 5 '12 at 22:28
add comment

There are some incompatibilities between Android devices and wireless routers. I've seen the same behavior on a couple of WLANs and some even go to "Acquiring IP Address..." and then disconnect. I suspect that your phone works well in other WPA2 secured WLANs?

I haven't so far seen a comprehensive list of non-functioning routers, but at least one Netgear and a locally-branded Cisco Cable modem with integrated Wifi have failed for me.

share|improve this answer
    
On WPA - it connects, but if I lost range, I can't connect again. This same is on WEP. Without security it works well and without problems. –  kspacja Dec 29 '11 at 22:49
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.