Take the 2-minute tour ×
Android Enthusiasts Stack Exchange is a question and answer site for enthusiasts and power users of the Android operating system. It's 100% free, no registration required.

Why when my phone LG GT540 is running and seen by ADB after bootup it disconnects (not from PC just from ADB, as PC still can see it it Device Manager) after few seconds after bootup sequence?

The problem is occuring only with GT540, tested other device - HTC - works fine.

The key could be USB drivers, but tried many of them official and handmade.

Also I've tried running phone in "Recovery" or "Safe" Mode - when LG firmware updated my phone via USB with no major problems with connection, hovewer I cant use ADB over this "Safe" mode, can't I?

share|improve this question
    
Have you enabled USB Debugging in the Settings? –  onik Nov 27 '12 at 9:46
    
Yes, of course. –  user24162 Nov 27 '12 at 9:46
    
What device is it detected as after boot? Mass storage? Generic device? Which Windows version? –  onik Nov 27 '12 at 9:49
    
WIndows 7 64b, i47.tinypic.com/1hufy1.gif (tis undetected device is probably a SD Card) –  user24162 Nov 27 '12 at 9:51
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

Some people have had their device turn on the mass storage mode by itself.

Verify that you haven't enabled Mass storage only mode in Settings -> SD Card & storage -> Mass storage only, then reconnect & restart adb daemon.

share|improve this answer
    
Why to restart adb deamon? –  user24162 Nov 27 '12 at 9:58
    
To verify it's listening actively on the port. –  onik Nov 27 '12 at 10:02
    
It wont help... –  user24162 Nov 27 '12 at 10:13
    
Actually after reboot of PC it worked! Thanx! –  user24162 Nov 27 '12 at 10:17
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.