0

The following is my build.prop file. I just can't find the device model option so I can modify it. I'm trying to change my device model to Pixel XL so I can run Google Assistant properly.

# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
ro.build.id=NMF26V
ro.build.display.id=lineage_titan-userdebug 7.1.1 NMF26V 399d12a5d9
ro.build.version.incremental=399d12a5d9
ro.build.version.sdk=25
ro.build.version.preview_sdk=0
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.all_codenames=REL
ro.build.version.release=7.1.1
ro.build.version.security_patch=2017-01-05
ro.build.version.base_os=
ro.build.date=Tue Jan 31 23:31:20 PST 2017
ro.build.date.utc=1485934280
ro.build.type=userdebug
ro.build.user=jenkins
ro.build.host=phenom.zifnab.net
ro.build.tags=release-keys
ro.build.flavor=lineage_titan-userdebug
ro.product.brand=motorola
ro.product.name=lineage_titan
ro.product.board=MSM8226
# ro.product.cpu.abi and ro.product.cpu.abi2 are obsolete,
# use ro.product.cpu.abilist instead.
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.cpu.abilist=armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist32=armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist64=
ro.product.manufacturer=motorola
ro.product.locale=en-US
ro.wifi.channels=
ro.board.platform=msm8226
ro.build.characteristics=default
ro.cm.device=Pixel XL
# end build

Update: I have further changed the manufacturer and brand to Google and the product to Pixel XL, but it still had no effect.

  • It was a pain putting your long block of build.prop into proper blockquote... I removed some irrelevant parts. – Andy Yan Feb 12 '17 at 23:56
  • @Andy Appreciate it... – Shanky Feb 13 '17 at 3:06
1

Instead of doing it manually, here's an app that does it for you: Get Assistant - Root. From app comments in Play and local markets, it's verified to work with multiple models even on LineageOS.

  • That app is not compatible for my device..I tried to use other build.prop editing tools.. – Shanky Feb 13 '17 at 5:30
  • @VickyShankar Says that on Play Store? Download it elsewhere e.g. APKPure. – Andy Yan Feb 13 '17 at 5:50
  • It worked for me, I replaced every "motorola" reference in the build.prop to "google"(strictly lowercase) and changed device to Pixel XL..also make sure all permissions are given to Google App. Love my new Assistant. Thanks @Andy you certainly helped. – Shanky Feb 16 '17 at 6:28
0

Looks like your branding is set to Motorola. Not going to work. Replace with Google. (if that dose not work, try HTC, Google's contracted manufacturer)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.