0

I have a Jabra Move headset that has been working wonderfully for months. However, today it started having connection problems to my Motorola Moto Z: it connects and remains connected indefinitely, as long as I don't start playing any sound.

If I have sound from Google Music or Facebook, the head set plays 3 seconds, disconnects, and reconnects. I have no idea how to solve this.

Here's what I tried:

 1. Restarting mobile phone
 2. Restarting headset
 3. Reset headset
 4. Unpairing and pairing back

I am running Android 7.1.1 I have no idea how to fix this :( please help

  • From the bluetooth settings try up-pairing the headset. And then pairing it again you can test if this works. – Rajat Toshniwal Mar 20 '18 at 19:41
  • @rajat do you mean unpairing? I have tried it as well :( – Sosi Mar 20 '18 at 22:13
0

Please do share which version of Android is installed.

Assumption made, there was a recent update to Moto Z to Android 7.1. There is a high possibility that the bluetooth headset + Moto Z + Wifi versions are now at conflict. From experience with most bluetooth devices, Moto Z will have to rollout a fix or you can get another headset.

Or you can try this

  1. Disable the wifi + hotspot.
  2. Unpair the devices.
  3. Restart both Moto Z handset and the headphone.
  4. Pair both devices.

Looks like a long list, but takes less than 2 minutes to do. Hope it helps.

  • Thanks. Indeed, I am running Android 7.1.1. I will try your suggestion, but it is weird since other bluetooth headsets work properly – Sosi Mar 21 '18 at 9:29

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.