0

I have an an android phone. The problem is that when I connect my phone, which is android Jelly Bean, to my Wi-Fi connection it works and the internet connection doesn't have any issues.

However, when I open my PC the phone loses the connection and no internet is established on the phone, while it works at the same time, very good on the PC and any other phone connected on the Wi-Fi. I hope you help me find the cause.

I tried to find the issue but I couldn't! Thanks in Advance

  • Have you checked if there if any IP conflicts between your phone and any of the other devices which are connecting to the wi-fi. – xavier_fakerat Sep 9 '18 at 17:21
  • Are you using DHCP? If not and if you can, do so. DHCP should take care of things like @xavier_fakerat mentioned, however when using static IPs and the PC and phone tries to use the same this can cause conflicts. In addition, check the MAC addresses of both devices. It's highly unlikely that they are the same, but you never know. – confetti Sep 9 '18 at 21:19
  • @confetti I checked the phone and it uses DHCP, but I tried to stop the antivirus for an hour and it worked. I use Avast, and when I susbended its work for a while the wifi connection works as it should be. So, should I remove the antivirus app or not? As if I removed it, the PC won't be safe! – Ali Mustafa Sep 9 '18 at 23:16
0

It seems that you have allowed only one device to be connected at a time in your WIFImodem, kindly check that there is an option in your modem of connected devices in which you have selected 1, change it to as maximum as you can and then try

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.