0

My Sony Reader PRS-T1 based on Android 2.2 is acting funny.

I had rooted it in the past but is now in the "original" state, upgraded with the latest official firmware.

The problem is that many times, the unit becomes unresponsive. This happens after putting the unit on sleep and waking it again. The dictionary hangs, changing dictionaries hangs even worse and sometimes highlighting text as well (this makes the dictionary pop up.

I managed to get logs and I found the following error messages, just after waking from sleepmode:

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getProductName ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getSkuName ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getSerialNumber ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getServiceId ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getMacAddress ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 W dalvikvm (2308:2308) [log_main    ] ERROR: Unable to find decl for native Lcom/sony/drbd/ebook/system/Identifier;.getPsn ()Ljava/lang/String;

2013-01-22 17:15:06.391 E JNIHelp (2308:2308) [log_main    ] RegisterNatives failed for 'com/sony/drbd/ebook/system/Identifier'

Any ideas on how to diagnose and restore my system?

  • 1
    Maybe you'll take a look at My device is getting slow, apps start misbehaving/crashing. What can I do? – Izzy Dec 19 '12 at 11:06
  • I already did a factory reset to no avail. – To Do Dec 19 '12 at 11:15
  • In that case, "malware" could only be in the system area (which is unlikely, though not impossible) or in one of the apps you explicitly installed yourself. Or it is rather a different performance issue (which I think is more likely). I'll re-tag your question; maybe you want to follow the performance related tag for suggestions. – Izzy Dec 19 '12 at 11:19
0

It turned out that backing up, reformatting the internal drive and restoring the backup.

After doing that, I also copied the internal partitions from another Reader and the problem is solved.

I suspect that it is the formatting which solved the problem but am not sure.

Procedure in this forum post.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.