9

I'm attempting to run an app on the LG G2 (Verizon) using Eclipse on a Mac. The phone, however, is not recognized by the computer. I enabled debugging but it doesn't appear when I do adb devices. Additionally, I never receive the debugging notification when I put the phone in debugging mode. I think it's the phone since I've ran other devices on the mac with no problems.

Any suggestions on why the debugging mode is not being enabled?

  • Have you installed drivers for your phone? – geffchang Oct 10 '13 at 2:02
  • It's a mac; drivers are not needed. I placed the connection to internet when connected to USB. For some reason, only that USB settings enables debug mode – ono Oct 10 '13 at 2:41
  • Having the same problem. Tried multiple cables, including the one that came with the phone and that works for charging in fast mode. – pjb3 Oct 31 '13 at 16:46
  • Could this be the same problem as android.stackexchange.com/q/53554/12442 ? – Dan Hulme Nov 9 '13 at 10:12
9

I found the solution: Assuming you have debugging mode enabled, you have to change the USB settings to Internet Connection: Modem or ethernet. Keeping it on Charge Phone, Media Sync, or Camera does not enable debugging.

  • Actually you need to run in tethering only once per computer - in order to get the prompt for allowing the connection from the computer. After you give permanent rights of access you can develop in charging mode too. – Boris Strandjev Nov 22 '14 at 13:15
  • 2
    Only way I got USB debugging to work was to select Send images (PTP). Charge tablet and Media sync(MPT) did not work. – user129894 Dec 30 '14 at 3:46
  • I follow @ono answer and also found the solution. I had to follow three steps: 1) In settings/general/about phone/common/software info, click 7 times in build number; 2) In general/developer options, turn on usb debugging; 3) In network/tethering&networks, turn on usb tethering. – msampaio Aug 13 '15 at 22:03
  • I had this same problem in an LG Leon. You have to pick "PTP" as @user129894 said, nothing else worked! – scorpiodawg Mar 14 '16 at 21:04
4

The user44860 answer is almost correct. Goto Settings, About Phone, Software Information:

Click Build Number 7 times. You should see a message saying that now you're a developer.

So, you can go back and enabe USB Debugging in the Development Settings.

Maybe you've to detach the usb cable, enable the debug and re-plug the usb cable.

2

on the G2 goto Settings: About Phone: Software Information: Click Build Number 5 times. Go back and choose Development Settings Enable USB Debugging

1

Try another usb2 cable. I had the same issues with the S2 after a while it gives me Unknown Device, even if before was known. Try another cable and see if is being recognized. As well it has to be on MTP ( media device ) and not PTP (camera).

Also you could try another thing: while your phone is connected disable debugging mode and enable it back. Also could try restarting your adb.

  • disable / enable debugging mode helps me. Otherwise the 'USB debugging' mode was disabled all the time. – tsenapathy Apr 1 '16 at 16:36

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.