0

Two days ago my Sony Xperia J phone's battery began to be drained very quickly. It seems, the Exchange service has gone mad (it uses 57% of the battery time). It polls constantly, I get a new mail every minute according to it (I have only 1 new mail actually). I already restarted the phone. It even polls when it requests a security update.

What have gone wrong? Did Google release a new version of it?

  • No idea, but a request for clarification: Are you using an Exchange account with that device? That service indeed polls every minute, even with no account created. I simply disabled it, as I don't use Exchange at all. Solved it for me. – Izzy Sep 15 '14 at 18:44
  • I do use this device, but it worked very well until now. What changed? I need to use it to get my workplace emails. – Nestor Sep 15 '14 at 19:07
  • It gets even worse, it uses 64% now, and used up my 3G package as well. – Nestor Sep 24 '14 at 6:05
  • 1
    If you can afford it: Try resetting the apps related to exchange (Exchange, plus maybe the Mail app used) by going to Settings→Apps→Manage Apps, force-closing the app, delete cache and data, reboot. You will then have to re-configure it, and if there were any local data they will be gone, but that might solve the issue. If your device is equipped with a custom recovery: boot into it, wipe cache and Dalvik. Nothing lost that way, but that solved some mysterious issues already in the past. – Izzy Sep 24 '14 at 6:11
0

I switched to a 3rd party Exchange app and set the built-in Email application to Manual sync. It seems to work now.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.