12

Yesterday I got a Xiaomi Redmi 1s and I updated the phone to the latest OS version. First I created a new Google account and then opened the Play Store. It just shows "Check Your Connection and Try Again". Other sites said to try clearing the data, but I had never used the Play Store before.

enter image description here

  • Have you been able to access the Play Store previously with another device in the same network? Have you tried different Wi-Fi networks? – Matthew Read Feb 1 '15 at 16:33
16

Hey I had the same problem but now I know how to fix it. Set the device's date and time to Manual and 4 years in the future, then open the Play Store and you won't get anything. Go back to settings and reset this to Automatic, then everything is okay!

| improve this answer | |
  • 1
    This answer helped me. Except my phone was already not in automatic time mode. So, I checked the box to make the time automatically updated and opened the play store again and it worked! – Todd Smith Apr 13 '15 at 23:05
  • 2
    I don't know whether to groan or laugh hysterically at the fact that this actually resolved the problem, so I think I'll do both. I started getting this message after clearing the Play Store app's data due to another problem, and this trick fixed it. How on Earth did you ever figure that out?? – Adi Inbar Aug 1 '15 at 1:41
  • This actually worked and it also solved a 505 error I was getting when downloading an application. Thank you so much! – paddingtonMike Aug 21 '15 at 22:23
  • 1
    this doesn't work – mchid Nov 10 '15 at 9:29
  • didnt work for me too. the /etc/hosts cleanup worked (at least temporarily) – nyxee May 21 '16 at 10:42
4

I usually resolve by removing /etc/hosts file (use an app like Root Explorer to access the file, Xiaomi phones are rooted OTB so you shouldn't have any problem). Sometimes I have to reboot the phone, sometimes it works straight away.

Better, instead of removing the file rename it to something else, so that you can restore it back if needed.

| improve this answer | |
  • Thanks for advice. Cleaning the 'hosts' file helped to resolve the issue. – Ayaz Alifov Jan 11 '16 at 11:07
  • Thanx Jeffrey, it works for me too :) – Pankaj Feb 26 '16 at 11:41
  • Thanks. pretty quick work. I didn't need a restart. – nyxee May 21 '16 at 10:36
0

This is happening more and more. If the time trick does not help, try to enter Google Maps (invoke something that makes heavy use of the Google Services API) and try Google Play again - this has fixed it for me in the past.

| improve this answer | |

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.