0

I tried making writing to SD possible, so I edited platform.xml to add <group gid=”media_rw” /> to “WRITE_EXTERNAL_STORAGE“.

When I rebooted everything started crashing. I cannot open any apps. It says it connects to Wi-Fi but cannot access the internet.

I tried:

  1. Restoring original platform.xml - nothing good.
  2. NAND backup -> restore to previous backup -> copy .xml from there and restore it - nothing good again.
  3. Dirty flash the ROM which made me unable to even go to Recovery - had to re-flash TWRP.
  4. Backup all apps via ADB and restore them on my previous backup, but all the settings are messed up.

Is there anything I can do to fix the platform.xml issue? What could be causing everything to crash like that? I restored the .xml, so why is it still broken?

  • 1
    Did you try digging into the logs? See logging. – Firelord Aug 2 '15 at 21:54
  • What kind of logs? System? Boot? I doubt app specific logs would be of any use – user2782104 Aug 3 '15 at 2:38
  • Those Xml files are deep within the system anyway go into twrp then go into the mount menu. Next mount the system as read/write. Use the file explorer put the correct folder factory reset. – Bo Lawson Aug 3 '15 at 3:59
  • 1
    Do logcat, and search for kernel logs. – Firelord Aug 3 '15 at 9:58
0

Ended up resolving the issue by doing a factory reset and restoring all the apps from an old backup. Some loss but everything works at least.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.